Βιογραφικό σημείωμα

 Ο Δημήτρης Νάτος είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2002. Το 2004 ολοκλήρωσε με «άριστα» τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγροτική Οικονομία ενώ το 2010 αναγορεύθηκε από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε διδάκτορα Αγροτικής Οικονομίας. Τίτλος της διδακτορικής του διατριβής ήταν «Η Επίδραση της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Διεθνές Εμπόριο των Μεσογειακών Αγροτικών Προϊόντων».

 Έχει εξειδικευθεί σε θέματα διεθνούς εμπορίου, μάρκετινγκ, αγροτικής πολιτικής, απασχόλησης, μικροοικονομικής και οικονομετρίας, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού όπως το Institut für Weltwirtschaft (IfW) στο Κίελο της Γερμανίας, το πανεπιστήμιο του Wageningen (Wageningen Universiteit) στην Ολλανδία και το Universitat Pompeu Fabra (UPF) στη Βαρκελώνη.

 Έχει συμμετάσχει με επιστημονικές εργασίες σε πλήθος ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών επιστημονικών συνεδρίων ενώ επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Από το 2012 είναι κριτής επιστημονικών εργασιών στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of International Food & Agribusiness Marketing.

 Από το 2004 έχει εργαστεί ως ερευνητής σε έξι δια-πανεπιστημιακά ευρωπαϊκά επιστημονικά ερευνητικά έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σε πέντε εθνικά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν πλήθος ερευνητικών αντικειμένων του αγροδιατροφικού τομέα και της καινοτόμας επιχειρηματικότητας. Το 2011 συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Κύπρου στην προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ το 2012, ενώ το 2015 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ πραγματοποιώντας μία καινοτόμο μελέτη για τη χρήση των ενδημικών φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών της Δυτικής Μακεδονίας.

 Από το 2009 εργάζεται στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο Τμήμα Τεχνολογίας Γεωπονίας και στο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου στην Καστοριά, ως επιστημονικός συνεργάτης.

 Από το 2010, ως μελετητής αλλά και πιστοποιημένος αγροτικός σύμβουλος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Καστοριά ως σύμβουλος επενδύσεων στον αγροδιατροφικό και επιχειρηματικό τομέα.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), του European Association of Agricultural Economists (EAAE), του International Atlantic Economic Society (IAES).

Πλήρες Βιογραφικό σημείωμα.

Jakob Chychrun Womens Jersey